ΜΤΒ Ιnjuries


Ποδηλατώντας με ασφάλεια PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
ΜΤΒ Ιnjuries
Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 17:27

 bike 9

Το πάθος της Jen είναι η ποδηλασία. Αν και η περιοχή που ζει στα βουνά του San Juan του Κολοράντο είναι ένα ονειρικό πεδίο για ορεινή ποδηλασία, η Jen επιλέγει να μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην ορεινή ποδηλασία και στην ποδηλασία δρόμου. Όμως ένα ατύχημα στο Prospect trail, με το ΜΤΒ της, την έκανε να σκεφτεί ξανά το θέμα της ασφάλειας στην ποδηλασία, συγκρίνοντας μάλιστα τις συνθήκες στο βουνό  με αυτές στο δρόμο. Ας ακολουθήσουμε την σκέψη της, ψάχνοντας παράλληλα και τους δικούς μας προβληματισμούς αλλά και βγάζοντας χρήσιμα και ωφέλιμα συμπεράσματα.

Eπιμέλεια: Ανδρέας Καλογερόπουλος

 
Πως να αποφύγετε τους τραυματισμούς στην ορεινή ποδηλασία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
ΜΤΒ Ιnjuries
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 14:19

proteas.o.dt.2015.10.03.f1.ilias

Η ορεινή ποδηλασία είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό άθλημα, αλλά όχι και τόσο ανώδυνο κάποιες φορές. Το About.com συνάντησε τον κύριο Michael Shepard, ορθοπεδικό χειρούργο με πρόσθετη εξειδίκευση στην αθλητιατρική από το Ορθοπεδικό Ινστιτούτο Hoag στο Irvine της Καλιφόρνια και τον Δρ. Tim Brown, γιατρό χειροπρακτικής για αθλητές, διευθυντή ιατρικών θεμάτων στην Ένωση Επαγγελματιών του Σερφινγκ και ιδρυτή της IntelliSkin. Οι ειδικοί στην αθλητιατρική συζήτησαν τις πιο συνηθισμένες μορφές πόνου και τραυματισμού κατά την ποδηλασία.

Από την Beth Puliti /About.com Guide

 
Συχνοί τραυματισμοί στην Ορεινή Ποδηλασία PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
ΜΤΒ Ιnjuries
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 14:21

images

Από την Beth Puliti, About.com Guide

Πόνος; Τραυματισμός; Κούραση; Η ορεινή ποδηλασία ασκεί μεγάλο βάρος στις κλειδώσεις, χωρίς συνήθως να θεωρούμε ότι φέρουμε κάποιο φορτίο (π.χ.  στους αγκώνες, στους ώμους, στους καρπούς). Το φορτίο αυτό μπορεί να προσομοιάζει στο περπάτημα με τα χέρια, λέει η  Dr. Michael Shepard, πιστοποιημένη ορθοπεδικός χειρουργός με εξειδίκευση στην αθλητιατρική του Ορθοπεδικού Ινστιτούτου Hoag στο Ίρβιν της Καλιφόρνια. Αυτό συμβαίνει διότι οι ποδηλάτες τοποθετούν το βάρος του σώματος τους κατά μήκος των αρθρώσεων των άνω άκρων κατά την κατάβαση.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018 00:01
 


worldsmarathons

            logo

TIMBERTRAIL OUTDOOR ROUTES

11366965Master
wikiloc-logo