Οι ομάδες του 35ου ΑΜΑ. Σκωτσέζος ο δημιουργός της ομάδας Powerade PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Sports News
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 13:51

Κάτοικος Αθήνας από το 2001 θεωρεί ότι ένας «καθωσπρέπει» δρομέας μεγάλων αποστάσεων υποχρεούται να τρέξει στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο λόγος για τον Σκωτσέζο Stephen Mulvenna, που θα πάρει μέρος για 7η φορά στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Την αγάπη του για το τρέξιμο τη μετέδωσε και στο χώρο εργασίας του. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Coca-Cola (κατέχει τη θέση του Talent Acquisition Director, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική) οδήγησε τους ιθύνοντες της εταιρείας να δημιουργήσουν την ομάδα του Powerade, για να συμμετέχουν στη μεγάλη αθλητική γιορτή!

Έχοντας πάρει μέρος σε όλες τις κούρσες, που διεξάγονται στα πλαίσια του Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και σε άλλους μεγάλους Μαραθωνίους παγκοσμίως...δικαιούται να ομιλεί και να χαρακτηρίζει αυτόν της Αθήνας το «δυσκολότερο, αλλά  και σημαντικότερο όλων»!

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στον Μαραθώνιο της Αθήνας και σε πόσους Μαραθωνίους έχετε πάρει μέρος;

«Φέτος είναι η 7η συνεχή χρονιά που συμμετέχω στον Μαραθώνιο Αθήνας. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα έχω ολοκληρώσει τους αγώνες των 5χλμ, 10χλμ και 42 χλμ.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα που τρέχω στο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Κατοικώ στην Αθήνα από το 2001 (η καταγωγή μου είναι από τη Σκωτία) επομένως, η δυνατότητα να τρέξω στο Μαραθώνιο, διασχίζοντας τα στενά της Αθήνας και τερματίζοντας στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, είναι μια από τις πιο έντονες και αξιομνημόνευτες στιγμές που μπορεί να βιώσει ένας δρομέας όπως εγώ. Επίσης, η οργάνωση της εκδήλωσης είναι εξαιρετική».

Η διαδρομή του θεωρείται η πιο δύσκολη. Αληθεύει;
«Πράγματι ισχύει. Στη διαδρομή από την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου προς την Αθήνα υπάρχουν σημεία με απότομη ανηφορική κλίση στο δρόμο (ειδικά στο πρώτο μισό της διαδρομής). Ο Μαραθώνιος της Αθήνας δεν είναι μια διαδρομή που τρέχει κανείς με σκοπό να εξασφαλίσει την καλύτερη επίδοση χρόνου. Αντίθετα, πρόκειται για έναν Μαραθώνιο στον οποίο συμμετέχεις γιατί η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα αποτελούν το μέρος απ’ όπου ξεκίνησε ο Μαραθώνιος. Η συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας θεωρείται μεγάλη καταξίωση για την πορεία ενός δρομέα μεγάλων αποστάσεων και αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω καταφέρει να τερματίσω τον αγώνα των 42χμ στον Μαραθώνιο της Αθήνας»

Έχετε πάρει μέρος και σε άλλους Μαραθωνίους; Μπορείτε να μας πείτε ποιον θεωρείτε τον καλύτερο;
«Έχω λάβει μέρος, εκτός σε αυτόν της Αθήνας, στο Μαραθώνιο του Άμστερνταμ, του Εδιμβούργου, του Λονδίνου και του Μονάχου. Στο Μαραθώνιο του Μονάχου, ο χρόνος επίδοσης μου ήταν 2 ώρες και 59 λεπτά. Ήμουν πολύ υπερήφανος που κατάφερα να σπάσω το όριο των 3 ωρών. Οι Μαραθώνιοι του Άμστερνταμ και του Μονάχου είναι φανταστικοί γιατί η διαδρομή είναι πολύ επίπεδη επομένως είναι εφικτό να πραγματοποιήσεις τον καλύτερο δυνατό χρόνο. Το Λονδίνο από την άλλη πλευρά, είναι ο καλύτερος Μαραθώνιος από  πλευράς κοινού (περισσότεροι από 1 εκ. άνθρωποι έρχονται να παρακολουθήσουν τον αγώνα). Ωστόσο, κανένας αγώνας δεν είναι το ίδιο σημαντικός με αυτόν της Αθήνας. Διασχίζοντας το Παναθηναϊκό Στάδιο, συνειδητοποιείς ότι έχεις ολοκληρώσει την πιο απαιτητική και εμβληματική Μαραθώνια διαδρομή του κόσμου…στο μέρος που ξεκίνησαν όλα. Τι πιο συναρπαστικό από αυτό!

ΣΕΓΑΣ
 
d8d9cfb86dacf27610c695dedade6096 L
 chalpha baner

worldsmarathons

 
   logo large     
    The-13-International-Marathon-Alexander-the-Great
1ba46154ed75d93283cf5b1032b9e0fe L

αρχείο λήψης

17ae2fe4eb63edca1c9be42ee476f644 L

         half-marathon-524x450